Η CMD είναι Ιταλική εταιρία που σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει τους κινητήρες FNM, είναι στενός συνεργάτης της FIAT κι εφαρμόζει την τεχνογνωσία και την υπερσύγχρονη τεχνολογία των κινητήρων της FIAT, στον τομέα κατασκευής κινητήρων θαλάσσης.

Η CMD πιστεύει στις αρχές της πετρελαιοκίνησης κι επενδύει σε αυτή όσο ελάχιστες εταιρίες παραγωγής κινητήρων θαλάσσης, αφού είναι μια εταιρία που παράγει αποκλειστικά και μόνο πετρελαιοκινητήρες.

Εξαιτίας των πολύ υψηλών ποιοτικών στάνταρ που εφαρμόζει στην παραγωγική της διαδικασία, η CMD είναι η πρώτη εταιρία στον κόσμο που πήρε την άδεια να παράγει κινητήρες θαλάσσης με βάση την τεχνολογία Fiat Powertrain Technologies, τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε όλα τα αυτοκίνητα του ομίλου.

Στο 6.000 τμ εργοστάσιο της CMD στην Ατέλλα της Ιταλίας, οι έμπειροι και με εξαιρετικά υψηλή εξειδίκευση μηχανικοί της CMD, με τη βοήθεια προηγμένων ψηφιακών προγραμμάτων σχεδίασης και προσομοίωσης, σχεδιάζουν τους πετρελαιοκινητήρες FNM με καινοτόμο πνεύμα, προβλέπουν τη συμπεριφορά τους και προλαμβάνουν μελλοντικά προβλήματα. Επιπλέον, η CMD συνεργάζεται στενά με ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ιταλίας όσον αφορά σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και με άλλα μεγάλα ερευνητικά κέντρα στην Ιταλία και το εξωτερικό.

Η ερευνητική και παραγωγική διαδικασία της CMD, ενισχύεται και από μια τεράστια βάση δεδομένων στην οποία καταγράφεται το ιστορικό κάθε πετρελαιοκινητήρα FNM από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του και για 10 ολόκληρα χρόνια!

Η CMD συνεργάζεται στενά με την πολεμική αεροπορία της Ιταλίας, αφού παράγει για λογαριασμό της μια ειδική κατηγορία πολύ μικρών κι εξαιρετικά ελαφριών πετρελαιοκινητήρων από τιτάνιο, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε μικρά τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη που κατασκευάζονται για στρατιωτικούς σκοπούς. Ο λόγος που η πολεμική αεροπορία της Ιταλίας επέλεξε την CMD για να της αναθέσει αυτό το έργο, είναι αφενός οι ποιοτικές προδιαγραφές της παραγωγικής διαδικασίας στη CMD και η κατοχή υπερσύγχρονης τεχνολογίας, αλλά και η ικανότητά της να κατασκευάζει μικρούς κι ελαφριούς πετρελαιοκινητήρες.

Η φιλοσοφία της CMD μπορεί να εκφραστεί με τρεις λέξεις: μελέτη, καινοτομία, ευελιξία. Χάρη σε αυτή τη φιλοσοφία και στην αφοσίωσή της σε πολύ υψηλά ποιοτικά στάνταρ, η CMD κέρδισε τις πιστοποιήσεις QS 9000 και ISO 9001.

Χάρη σε αυτήν την κατασκευαστική φιλοσοφία της CMD οι πετρελαιοκινητήρες FNM στέφθηκαν νικητές στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής για δυο συνεχόμενα χρόνια (2006 & 2007)!

Στην Ελλάδα, και στην Κύπρο, οι κινητήρες FNM διανέμονται και υποστηρίζονται τεχνικά από την εταιρία FNM Marine Diesel, επίσημο συνεργάτη του παγκόσμιου δικτύου συνεργατών της CMD.